18 september 2023
± 2 min

Medewerkers aan het woord: Rianne Ooms

Rianne Ooms is 42 jaar en woont aan de buitenrand van Groot-Ammers met haar man, drie zonen en hun hond. Ze werkt nachtdiensten in de Hof van Ammers.

“Vanaf mijn 16de werk ik al in de zorg. Wat begon als stagelopen werd een vakantiebaan en uiteindelijk een vaste baan. Zorgen doe ik graag en toen ik eenmaal kennis had gemaakt met de zorgsector wist ik dat dat mijn plek zou zijn.”

Dicht bij huis

“Toen ik van mijn jongste zoon was bevallen, werd vlak bij mijn huis de Hof van Ammers gebouwd. Het leek me heerlijk om zo dicht bij huis te werken dus heb ik gesolliciteerd als oproepkracht. Ik werd aangenomen en zo ben ik voor Present gaan werken. Na een korte periode als oproepkracht werd mij gevraagd of ik niet liever een vast contract zou willen en omdat ik het erg naar mijn zin had, heb ik dat aangenomen. Dat is inmiddels alweer 12,5 jaar gelden.”

Hof van Ammers

“Het leuke van het werken in de Hof van Ammers is dat ik in die 12,5 jaar tijd veel veranderingen mee heb gemaakt binnen Present en nog steeds blijf leren. Ik mag in een heel leuk team werken, we zijn er voor elkaar en weten wat we aan elkaar hebben. Het mooiste van mijn beroep als verzorgende vind ik dat geen dag hetzelfde is. De zorg is echt tweezijdig, het is liefde geven maar ook heel veel liefde ontvangen. Er is altijd wel een moment dat je opnieuw beseft waarom je voor de zorg hebt gekozen.”


Afbeelding: Rianne Ooms schenkt een kop thee in voor een bewoner

Moeilijke kant

“De moeilijke kant van het werken in de zorg vind ik het steeds weer opnieuw afscheid moeten nemen van mensen. Ooit zei een bewoner tegen mij: ‘Jij gaat iedere keer weer naar huis, je kan heen waar je wilt maar voor mij is dit mijn laatste station’ en dat is waar. Ik werk op de PG afdeling en dat kan echt zwaar zijn. Mensen die hun familielid al kwijtraken terwijl ze er lichamelijk nog zijn.”

“Toch zal ik nooit vergeten dat een bewoonster op de PG afdeling die haar hele leven eenzaam is geweest, juist door haar dementie genoot van het leven. Ze dacht iedere morgen als ze opstond en de medebewoners in de huiskamer zag, dat deze allemaal bij haar op visite kwamen. Dat gaf haar altijd weer een traan van blijdschap. Door haar dementie ze was niet eenzaam meer. Dat zijn de mooie dingen die je altijd bijblijven.”

Hoe Rianne ontspant na een dag hard werken? “In mijn vrije tijd geniet ik ervan om te lezen, creatief bezig te zijn en leuke dingen te doen met mijn vriendin. Ik heb een grote liefde voor dieren.”

Terug naar overzicht

Meer nieuws

2
nov.

Michiel van der Vlies benoemd tot bestuurder van Present-Waardeburgh

Michiel van der Vlies wordt per 1 januari 2024 bestuurder van Present-Waardeburgh. Hij volgt interim-bestuurder Gijsbert Buijs op, die per 31 december de organisatie verlaat.

Lees verder
1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder