Terug naar overzicht
Communicatie Present Communicatie Present
± 2 min

Present Meesplein neemt weer nieuwe bewoners op

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft na onderzoek de aanwijzing voor Present Meesplein laten vervallen. De aanwijzing had betrekking op twee thema’s: deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. De inspectie verplichtte Present Meesplein om de zorg binnen een maand te verbeteren en dit is gelukt. Present kan nu weer bewoners op de woonzorglocatie Meesplein opnemen.

Bestuurder van Present Janneke Louisa zegt hierover: "De afgelopen periode is er door de collega’s van Meesplein heel hard gewerkt en heel veel geleerd. Tijdens en na de COVID-uitbraak constateerde de inspectie dat Meesplein op vijf punten van het kwaliteitskader verpleeghuiszorg niet voldeed. Vorige week was de inspectie weer op Meesplein en constateerde dat het op al deze vijf punten op orde is. Daar zijn we erg blij mee. Bij deze spreek ik mijn dankbaarheid uit naar het team van Meesplein. Want wat hebben ze de afgelopen maanden hard gewerkt.”

Locatiemanager Barry Popma ziet ook dat zijn team een bijzondere prestatie heeft geleverd: “Na een turbulente periode waarin we het echt moeilijk hebben gehad door Corona hebben we ons weten te herpakken. We hebben met veel aandacht een verbeterplan gemaakt en uitgevoerd. We zijn er trots op dat we hebben kunnen laten zien dat wij de hoogwaardige en professionele zorg die onze bewoners en familie van ons gewend waren, ook nu weer kunnen geven aan onze bewoners. Want dat is waar we het voor doen; het bieden van een fijne en veilige leefomgeving aan de mensen die aan onze zorg en aandacht zijn toevertrouwd.”

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie Erik Meijer sluit zich aan bij Popma: “We kijken weer vooruit en zien als team uit naar de komst van nieuwe bewoners.”

Twee medewerkers van Present locatie Meesplein
Afbeelding: Eerst Verantwoordelijk Verzorgende Annelien de Keijzer – Pellikaan en Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie Erik Meijer zijn blij met de komst van nieuwe bewoners