Terug naar overzicht
Communicatie Present Communicatie Present
± 1 min

Keukens Present krijgen positieve beoordeling van Veiligvoedsel.nl

De keukens van Present zijn door het Keurmerk Veiligvoedsel.nl beoordeeld met een 9,07 (Open Vensters) en een 8,7 (Graafzicht). Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont een organisatie aan dat zij voldoet aan de warenwettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Wij willen graag meer weten over deze hoge cijfers! We spreken met onze sous-chefs Barend de Zwart (Graafzicht) en Antoine Slingerland (Open Vensters).

‘De inspecteur van Veiligvoedsel.nl komt altijd onverwacht, dit keer in de vroege ochtend’ vertelt Antoine. ‘Het is te vergelijken met een controle van Rob Geus alleen dan zonder cameraploeg.’ Alles moet schoon zijn en de inspecteur controleert of het voedsel een sticker met houdbaarheidsdatum heeft. Het hele team in de keuken krijgt vragen over werkwijze en er is controle op kledingvoorschriften. Sieraden zijn uit den boze en een koksmuts een must.

Barend, al 18 jaar kok bij Present, vertelt dat het bezoek onverwacht is, maar dat er continu aandacht is voor voedselveiligheid. Ieder werkoverleg staat dit punt op de agenda, en na de inspectie gaan we met verbeterpunten aan de slag. ‘Ín Graafzicht worden komend jaar de deurkozijnen vervangen omdat dit als verbeterpunt terugkwam uit de inspectie’. Controle is er volgens Barend voldoende: ‘het rapport van Veiligvoedsel.nl wordt weer gecontroleerd door de Voedsel Waren Autoriteit van de overheid’.

Present is erg blij met deze mooie cijfers en feliciteert haar keukens met dit mooie resultaat.