Terug naar overzicht
Communicatie Present Communicatie Present
± 2 min

Gezondheid en Doe-middag voor oud én jong in Emma

Present locatie Emma houdt op vrijdag 5 juli samen met stichting SamenDoen een Gezondheid en Doe-middag in en rondom Emma in Leerdam-West. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er talloze activiteiten die te maken hebben met gezondheid, welzijn en beweging. De markt is vooral bedoeld voor senioren, maar er zijn ook volop gratis workshops, presentaties en clinics die het hele gezin aanspreken. ‘Het wordt gewoon een hele leuke middag!’.

Voor Emma en SamenDoen is het de eerste keer dat deze Gezondheid en Doe-middag gehouden wordt. Ageeth Vrolijks is beweegcoach op Emma en buurtsportcoach voor senioren in Leerdam vanuit SamenDoen. Samen met Emma-collega Els van Aalst houdt ze zich met de organisatie bezig. Ze zijn er druk mee, want op 5 juli presenteren ze een bomvol programma.

‘Gelukkig hebben we allerlei mensen en organisaties heel snel mee gekregen. Iedereen is enthousiast. De Wijkvereniging West doet mee, het pleintje voor Emma wordt afgezet en alle clubs en verenigingen in de buurt laten zich zien. De vogelclub, de Voedselbank, voetbalvereniging Leerdam Sport, noem maar op. Heel mooi om te zien hoe alles samenkomt’, aldus Ageeth en Els.

Zichtbaar in de wijk

Zorgcentrum Emma van Present wil meer zichtbaar zijn in de wijk Leerdam-West, en via het thema ‘gezondheid en bewegen’ verbinding maken met alle omliggende clubs en verenigingen. Bewegingsgerichte zorg is bij Present een belangrijk onderwerp. Door te bewegen kunnen senioren veel gezondheidswinst behalen, lichamelijk maar ook geestelijk. ‘We hopen dat er door deze middag nieuwe initiatieven ontstaan die we als Emma samen met de buurt vorm kunnen geven’, vertelt Els van Aalst.  

Op vrijdag 5 juli wordt het begrip gezondheid breed opgepakt. Zo zijn er workshops ‘Bewegen op muziek’, een clinic ‘Walking Footbal’ (wandelend voetballen) en Cross fit, maar is er ook aandacht voor voedingsadvies en het belang van sociaal en geestelijk welzijn. Ageeth Vrolijks: ‘Samen zingen, dat kan zoveel doen voor je geestelijk welzijn. En je gaat daarmee ook eenzaamheid tegen. Vrijwilliger worden bij de Voedselbank, of een oude hobby weer oppikken. Allemaal dingen die meewerken aan fysieke en mentale gezondheid.’

Buurtbewoners welkom

De buurtbewoners zijn nadrukkelijk welkom op de marktmiddag aan de Raadsliedenstraat. Er zijn rondritten door de wijk met een huifkar, een dweilband zorgt voor vrolijke muziek, en er staan kraampjes met fruit en zelfgemaakte artikelen van Syndion. De winkeliers van het nabijgelegen Europaplein sponsoren de middag. Wethouder Marcel Verweij van de gemeente Vijfheerenlanden brengt ook een bezoek aan de Gezondheid en Doe-middag: ‘Gezondheid is voor ieder van ons een groot goed en mee kunnen doen wens ik alle inwoners van Leerdam-West.’

Present hoopt dat de Gezondheid en Doe-middag geen eenmalige gebeurtenis is. ‘Het is even afwachten natuurlijk hoe het op 5 juli verloopt, maar als het aan ons ligt doen we het volgend jaar weer’.