13 april 2021
± 2 min

Zwaaistenen feestelijk geopend bij Open Vensters

Op dinsdagochtend 13 april heeft mevrouw Van Vliet de eerste zwaaisteen bij Open Vensters gelegd. De zwaaistenen motiveren voorbijgangers om even stil te staan en gezellig te zwaaien naar bewoners, medewerkers en vrijwilligers in het restaurant. 

Onder grote mediabelangstelling heette locatiemanager Erwin Rijnders alle belangstellenden welkom en benadrukte hij het belang van de zwaaisteen: "Het afgelopen jaar hebben wij ervaren hoe belangrijk het is als voorbijgangers even fysiek stilstaan bij Open Vensters en een momentje persoonlijke aandacht voor ons hebben". 

Feestelijke opening

De lokale basisscholen de Kandelaar en de Vlindertuin en het kinderdagverblijf de Hummeltjeshoeve hebben prachtige slingers gemaakt om de opening extra feestelijk te maken. Verschillende 'handjes' hangen als versiering op de ramen. Vanachter het raam, zittend in het warme restaurant, zwaaien verschillende bewoners vrolijk naar alle journalisten van verschillende media. Vanuit gemeente Vijfheerenlanden is buurtambassadeur Ottovanger aanwezig omdat hij het initiatief ook een warm hart toedraagt. 

Feestelijke opening zwaaitegel bij Open Vensters

Afbeelding: feestelijke opening zwaaitegel bij Open Vensters

Hulp van anderen

Medewerker welzijn Maria den Hartog benadrukt dat dit prachtige initiatief er niet was geweest zonder de hulp van derden: "Lokale bedrijven hebben ons financieel gesteund en bijgedragen aan de inzamelingsactie voor oud ijzer ." In totaal werd de afgelopen periode meer dan 2500 euro opgehaald. Dit bedrag zal besteed worden aan drie zwaaistenen, maar er is ook budget om andere welzijnsactiviteiten uit te breiden. 

mannen halen oud ijzer op

Afbeelding: met oud ijzer is er geld  ingezameld voor de zwaaistenen

Maria: "We zijn onze sponsoren enorm dankbaar. Zonder deze partijen hadden wij het niet gekund, daarom wil ik ze toch even noemen":

  • Blokland Tuin en Parkmachines (BTP)
  • Boer B.V.
  • Autobedrijf Van Zessen
  • ABB Bouwgroep
  • Hamoen L.M.B.
  • D. Verheij Metaalhandel B.V."

De zwaaisteen is te bewonderen links van de hoofdingang van zorglocatie Open Vensters.

 

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder