24 maart 2020
± 3 min

Videobellen en andere vragen

Update 24 maart 12:56

In deze update geven we u meer informatie over de situatie die is ontstaan nu bezoek in onze huizen voorlopig niet is toegestaan.

Allereerst willen wij u bedanken voor de warmte die u de afgelopen dagen heeft gegeven. Familie, bewoners, medewerkers en vrijwilligers waren er voor elkaar nu dat zo belangrijk is. Op onze locaties ontvingen we lieve berichten en we waren blij verrast met alle steun die we kregen. Maar het waren tegelijkertijd ook lastige dagen omdat we samen voor een nieuwe situatie stonden met voor iedereen veel vragen en onduidelijkheden.

In deze update geven we u daarom meer informatie over videobellen en geven we antwoord op alle andere vragen die u ons de afgelopen dagen heeft gesteld.

Videobellen

Een manier om met elkaar in contact te blijven is videobellen. Op alle afdelingen in onze huizen is er een Smartphone of Tablet aanwezig om met familieleden in contact te komen. De uitdaging is om een moment te vinden waarop de zorg kan ondersteunen om een videogesprek tot stand te brengen. De familie kan met de verzorgende hiervoor een moment afstemmen. Wilt u dit doen in het gesprek dat twee keer in de week plaatsvindt?

Wij hebben de voorkeur om met u te videobellen via WhatsApp.

Wat vroeg u ons de afgelopen dagen?

We hebben allemaal met dezelfde lastige situatie te maken. Daarom delen wij met u de meest gestelde vragen en antwoorden, zodat we elkaar kunnen helpen:


Mag ik met mijn vader/moeder een stukje wandelen als ik 1,5 meter afstand houd?

Nee. Er is geen bezoek toegestaan en bewoners mogen niet naar buiten ter bescherming van de gezondheid. Binnen het huis proberen we wel zoveel mogelijk gebruik te maken van de ‘buiten mogelijkheden’ zoals het balkon, dakterras en binnentuin.

Gaat de afspraak met de specialist in het ziekenhuis nog door? Want ik moet dan uit huis?

De afspraak gaat alleen door als er sprake is van een medisch noodzakelijke handeling.
Kan ik iets voor de bewoners in de huizen doen? U heeft al heel veel gedaan de afgelopen dagen. Maar we zouden het heel fijn vinden als u de komende tijd deze aandacht in de vorm van kaartjes, bloemen en andere attenties blijft geven! Ook hiervoor geldt dat u in de bloktijden spullen af kunt geven of brengen bij de locaties.


Kan ik een telefoon of computer brengen zodat mijn moeder kan videobellen met mij en kunnen jullie die installeren en haar daarbij helpen?

Ja daar kunnen wij bij helpen. Wij zijn alleen niet gespecialiseerd in het installeren van computers. Maar hulp bij het openen van een tablet of telefoon geven wij graag!


Hoe lang geldt de sluiting van de huizen?

Dit weten we niet. Wij volgen hierin de besluiten van het kabinet.


Mag mijn kapper, fysiotherapeut, pedicure of huishoudelijke hulp langskomen?

Wij weigeren externen in de huizen om verspreiding van het virus te voorkomen. Alleen als er medische redenen zijn, is een situatie bespreekbaar.

Als u huurt bij Present nemen we de huishoudelijke hulp van u over. Met de huurders van Kleurrijk Wonen en Lek en Waard maken wij persoonlijk afspraken over de huishoudelijke hulp.


Kan ik een videoboodschap of foto’s delen met mijn familielid of verwante?

Jazeker. U kunt via het programma Wetransfer (grote) bestanden delen met communicatie@presentvooru.nl. Wij zorgen vervolgens dat uw naaste het bericht of de boodschap te zien krijgt.


Praktische zaken

Er zijn ook praktische zaken die u als familie of naaste normaliter regelt. Denk aan de was, boodschappen en post. Per locatie leest u hieronder welke tijden u kunt aanhouden.


Emma, Graafzicht en Hof van Ammers

Op de volgende tijden staat van maandag tot en met zaterdag een medewerker bij de hoofdingang voor u klaar:

  • 10:00 tot 12:00 uur
  • 14:00 tot 16:00 uur

Meesplein

U kunt bij de voordeur aanbellen van maandag tot en met zaterdag op de volgende tijden:

  • 10:00 tot 12:00 uur
  • 14:00 tot 16:00 uur

Open Vensters

Op de volgende tijd staat een medewerker van maandag tot en met zaterdag bij de hoofdingang voor u klaar:

  • 13:00 tot 15:00 uur


Wie belt u bij een vraag?

We zullen de komende tijd samen een weg moeten vinden om in contact te blijven met uw naaste. Wij zullen daarom een algemeen telefoonnummer beschikbaar stellen waar u terecht kunt met uw (praktische) vragen. Mocht u hulp nodig hebben bij de communicatie, boodschappen of andere praktische zaken kunt u bellen met het nummer 088 40 80 000. Onze medewerkers staan u te woord en gaan met uw vraag aan de slag. Ook hier hopen we op uw begrip dat het soms tijd kost om iets voor u uit te zoeken of na te vragen. Niet op iedere vraag hebben wij direct een antwoord.
Onze medewerkers zitten voor u klaar op maandag tot en met zaterdag op de volgende tijden:

  • 10:00 tot 12:00 uur
  • 14:00 tot 16:00 uur
Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder