29 maart 2022
± 2 min

Versoepelingen Corona maatregelen Present huizen

Op donderdag 7 april versoepelen de Corona maatregelen in de huizen van Present. Op 31 maart krijgt een deel van de bewoners de laatste boostervaccinatie, daarom volgen we pas een week later de landelijke maatregelen die nu al gelden.

Per afdeling kunnen er aanvullende maatregelen gelden, mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van Corona besmettingen. U wordt hierover dan geïnformeerd.

Wat verandert er per 7 april?

  • Het is niet meer nodig een mondkapje te dragen vanaf de ingang van een locatie. U bent vrij om een mondkapje te blijven dragen als u dat zelf wilt;
  • Er hoeft geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden.

Wat blijft hetzelfde?

  • Zorgpersoneel blijft in de directe zorgverlening binnen 1,5 meter wel een mondkapje dragen;
  • Was en desinfecteer handen;
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
  • Zorg voor voldoende ventilatie.
Terug naar overzicht

Meer nieuws

24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder
23
feb.

Present innoveert met medicatieveiligheid

Ouderenzorgorganisatie Present, heeft grote stappen gezet in het vergroten van de medicatieveiligheid. Als één van de eersten anticipeerden zij op twee grote knelpunten in de ouderenzorg: de dubbele controle bij risicovolle medicatie en het tussentijds aanpassen van de inhoud van de medicijnrol.

Lees verder