22 mei 2020
± 3 min

Versoepeling bezoekregeling

Update 22 mei 12:41

Gericht aan: bewoners locaties en eerste contactpersonen locaties

Bezoekregeling

Vanaf maandag 25 mei zullen bewoners van Present onder strikte voorwaarden weer bezoek mogen ontvangen. Wij hebben dit besluit genomen op basis van een succesvolle landelijke pilot waarbij 26 verpleeghuizen de bezoekmogelijkheid twee weken geleden hebben uitgebreid.

Wij hebben de afgelopen weken persoonlijk met bewoners, familie, medewerkers, ondernemingsraad en de cliëntenraad gesproken over een uitbreiding van de bezoekregeling. U gaf aan een versoepeling van de bezoekregeling wel spannend te vinden want het coronavirus is nog steeds aanwezig in de samenleving. Maar de meesten van u zeggen ook te verlangen naar het persoonlijke contact met uw dierbare. Dit gegeven, samen met de positieve uitslagen van de landelijke pilot, maken dat Present  heeft besloten om één bezoeker per week op het eigen appartement van een bewoner toe te laten.

Goed om te weten

Om het risico van besmetting zo klein mogelijk te maken, zijn er voorwaarden verbonden aan het bezoek. Per bewoner is er één vaste bezoeker toegestaan. De bewoner bepaalt, of de familie als hij/zij hier niet toe in staat is, of hij of zij bezoek wil ontvangen en wie er als vast contactpersoon op bezoek mag komen. Een voorbeeld: als in de ene week uw zoon op bezoek komt, mag in de andere week niet uw dochter op bezoek komen.

Voor u op bezoek komt

U kunt alleen op bezoek komen als er een afspraak is gepland. Wij vragen u voor u op bezoek komt extra alert te zijn op uw gezondheid en die van uw huisgenoten. Hebt u, of hebben uw huisgenoten, verkoudheidsklachten, zoals snotteren, niesen, hoesten of koorts? Blijf dan thuis en meldt u telefonisch af voor uw bezoek. 

 Bezoek

Wij vragen u op tijd te komen. U wordt bij de ingang van de locatie ontvangen door een medewerker van Present. De medewerker stelt u vragen over uw gezondheid en uw temperatuur wordt gemeten. Als er twijfel is over uw gezondheid, kan uw bezoek worden geweigerd.

Bij binnenkomst ontvangt u een mondkapje en wordt u begeleid naar het appartement of de aangewezen plek. Tijdens het bezoek mag u het appartement niet verlaten. 

Na uw bezoek

Na het bezoek vragen wij u de locatie meteen via de aangegeven route te verlaten en bij de uitgang uw mondmasker in de vuilnisemmer achter te laten. Ontsmet u bij het verlaten van de locatie alstublieft nogmaals uw handen. Krijgt u na uw bezoek verkoudheidsklachten of koorts, meld u dat dan telefonisch bij de EVV-er of teammanager van de locatie.

Bij besmetting

Mocht zich op de afdeling van de locatie de komende weken een  besmetting voordoen dan zijn wij genoodzaakt de aangepaste bezoekregeling te beperken of te laten vervallen. Wij nemen hierover dan persoonlijk contact met u op.

Raambezoek

Wij blijven uw naaste ondersteunen in het contact met familie. Dit betekent dat u gebruik kunt blijven maken van de mogelijkheid tot een raambezoek. Op deze manier kunnen ook andere familieleden en verwanten in contact blijven.  

Alleen op onze locatie Meesplein kunnen wij het raambezoek niet blijven volhouden, omdat dit nu plaatsvindt bij de doorgang naar de appartementen.  Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Update 26 mei: we hebben inmiddels alsnog een alternatief gevonden voor het raambezoek op Meesplein. Vraag naar de mogelijkheden bij uw EVV-er.

Afgeven was, boodschappen en andere spullen

De komende tijd kunnen familieleden nog steeds van maandag tot en met zaterdag tijdens de bloktijden 13:00-15:00 zaken afgeven voor bewoners. Mocht u op bezoek komen, kunt u deze zaken ook bij de hoofdingang afgeven.

Verdere versoepeling van bezoekregeling?

Na 2 weken nemen wij het besluit of we de bezoekregeling verder kunnen uitbreiden.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder