20 maart 2020
± 3 min

Updates over Corona virus - 20 maart

Update 20 maart 10:26

In deze update geven we u meer informatie over de situatie die is ontstaan na het besluit van het kabinet op donderdag 19 maart om geen bezoek meer te mogen ontvangen in verpleeghuizen in verband met het corona virus. Dit ingrijpende besluit zullen wij in onze huizen opvolgen (Hof van Ammers, Graafzicht, Emma, Meesplein en Open Vensters). Wij begrijpen dat deze situatie enorm veel impact heeft op onze bewoners, familie en naasten en alle anderen die Present een warm hart toedragen.

Op vrijdag 20 maart sluiten wij om 16:00 de deuren voor bezoek. Vanaf zaterdag 21 maart is er geen bezoek meer mogelijk in de Present huizen.

Bezoek vrijdag 20 maart

U kunt vandaag nog tot 16:00 bij uw naaste of familielid langs gaan. Doet u dit alstublieft alleen en slechts eenmaal in één van de tijdsvakken 10:00-12:00 en 14:00-16:00.

Wellicht kunt u een (ontsmette) telefoon of tablet mee nemen voor uw familielid waarmee u (video)contact kunt onderhouden?

Boodschappen, post en was

U bent er als steun voor uw familielid en u regelt veel praktische zaken zoals bijvoorbeeld de was en boodschappen. We zullen op vrijdag 20 maart einde dag een update versturen waarin we meer duidelijkheid geven over het regelen van dit soort praktische zaken.

Contact met ons?

We zullen de komende tijd samen een weg moeten vinden om in contact te blijven met uw naaste. Wij zullen daarom een algemeen telefoonnummer beschikbaar stellen waar u terecht kunt met uw (praktische) vragen. Dit telefoonnummer communiceren we in de update vanavond. Dit telefoonnummer openen we om het zorgteam in deze crisistijd te ontlasten met ‘regelzaken’. Het zorgteam zal zelf met u op gezette tijden contact opnemen om te bespreken hoe het met uw familielid/naaste gaat.

Dit nummer kunt u bijvoorbeeld bellen als:

  • U even met ons iets wilt bespreken;
  • U wilt bellen met uw naaste maar dit lukt maar niet;
  • U wilt videobellen met uw naaste, maar uw naaste heeft daar mogelijk hulp bij nodig;
  • U een mooi initiatief of idee heeft en deze wilt delen;
  • U een praktische vraag heeft over de was of zorg rondom uw naaste.

Ook wij kunnen niet de huizen in- en uitlopen. Daarom hopen we op uw begrip dat we soms tijd nodig hebben om zaken goed voor u te regelen.

 

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder