20 maart 2020
± 3 min

Updates over Corona virus - 20 maart

Update 20 maart 10:26

In deze update geven we u meer informatie over de situatie die is ontstaan na het besluit van het kabinet op donderdag 19 maart om geen bezoek meer te mogen ontvangen in verpleeghuizen in verband met het corona virus. Dit ingrijpende besluit zullen wij in onze huizen opvolgen (Hof van Ammers, Graafzicht, Emma, Meesplein en Open Vensters). Wij begrijpen dat deze situatie enorm veel impact heeft op onze bewoners, familie en naasten en alle anderen die Present een warm hart toedragen.

Op vrijdag 20 maart sluiten wij om 16:00 de deuren voor bezoek. Vanaf zaterdag 21 maart is er geen bezoek meer mogelijk in de Present huizen.

Bezoek vrijdag 20 maart

U kunt vandaag nog tot 16:00 bij uw naaste of familielid langs gaan. Doet u dit alstublieft alleen en slechts eenmaal in één van de tijdsvakken 10:00-12:00 en 14:00-16:00.

Wellicht kunt u een (ontsmette) telefoon of tablet mee nemen voor uw familielid waarmee u (video)contact kunt onderhouden?

Boodschappen, post en was

U bent er als steun voor uw familielid en u regelt veel praktische zaken zoals bijvoorbeeld de was en boodschappen. We zullen op vrijdag 20 maart einde dag een update versturen waarin we meer duidelijkheid geven over het regelen van dit soort praktische zaken.

Contact met ons?

We zullen de komende tijd samen een weg moeten vinden om in contact te blijven met uw naaste. Wij zullen daarom een algemeen telefoonnummer beschikbaar stellen waar u terecht kunt met uw (praktische) vragen. Dit telefoonnummer communiceren we in de update vanavond. Dit telefoonnummer openen we om het zorgteam in deze crisistijd te ontlasten met ‘regelzaken’. Het zorgteam zal zelf met u op gezette tijden contact opnemen om te bespreken hoe het met uw familielid/naaste gaat.

Dit nummer kunt u bijvoorbeeld bellen als:

  • U even met ons iets wilt bespreken;
  • U wilt bellen met uw naaste maar dit lukt maar niet;
  • U wilt videobellen met uw naaste, maar uw naaste heeft daar mogelijk hulp bij nodig;
  • U een mooi initiatief of idee heeft en deze wilt delen;
  • U een praktische vraag heeft over de was of zorg rondom uw naaste.

Ook wij kunnen niet de huizen in- en uitlopen. Daarom hopen we op uw begrip dat we soms tijd nodig hebben om zaken goed voor u te regelen.

 

Terug naar overzicht

Meer nieuws

29
sep.

Parels uit de muziektherapie: Hij kan niet praten hoor!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
26
mei

Parels uit de muziektherapie: En vooral jij!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
14
apr.

Bestuurder Janneke Louisa neemt afscheid van Present

Janneke Louisa neemt na vier jaar afscheid van zorgorganisatie Present.

Lees verder