15 juni 2020
± 2 min

Routekaart: meer bezoek mogelijk vanaf 15 juni

Routekaart

Op de routekaart ziet u welke veranderingen u de komende tijd kunt verwachten in de bezoekregeling van Present. Deze  stappen nemen we alleen als het virus in de huizen onder controle is, de specialist ouderengeneeskunde het verantwoord vindt en de kabinetsmaatregelen het toelaten. Bij een uitbraak van het virus op een afdeling kunnen stappen ook weer teruggedraaid worden. Door deze routekaart met u te blijven delen, willen we u meenemen op de route ‘terug naar nieuw’.

Wat verandert er per 15 juni in de bezoekregeling?

  • Per bezoek mogen maximaal twee bezoekers langskomen op het appartement.
  • Naast de eerste contactpersoon mogen nu ook anderen op bezoek komen.

Wat blijft hetzelfde in de bezoekregeling?

  • U plant een afspraak  via het digitale reserveringssysteem (Emma, Hof van Ammers, Meesplein, Open Vensters) of via uw Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (Graafzicht).
  • We doen een gezondheidscontrole bij binnenkomst.
  • Bezoek vindt op het appartement plaats.

Praktische zaken

De praktische zaken die Present mogelijk van u overgenomen heeft, mag u weer zelf regelen.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder