3 juli 2020
± 2 min

Present opent pad voor bewoners met dementie

Een mooie opening van het Vergeet-mij-niet-pad. Dit pad loopt van de hoofdingang Hof van Ammers tot de Coop supermarkt. De blauwe vergeet-mij-nietjes kunnen mensen met beginnende dementie helpen de weg terug te vinden naar hun woning. Tegelijk helpt het om het onderwerp dementie bespreekbaar te maken.
De route werd op uitnodiging van regiomanager Willie Stigter feestelijk geopend door het echtpaar samenwonend in Hof van Ammers. Zij knipten het lintje door waarna samen de wandeling gemaakt werd. Na afloop tekenden Arie Slob (voorzitter Alzheimer Drechtsteden Alblasserwaard) en Lizanne Lanser (wethouder gemeente Molenlanden) het convenant dementievriendelijke gemeente Molenlanden. Beide partijen spreken hiermee uit ook in de toekomst alles eraan te doen om een dementievriendelijke gemeente te blijven.
Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder