30 juni 2020
± 2 min

Present opent deuren locaties op woensdag 1 juli

Tijdens de persconferentie van woensdag 24 juni is aangekondigd dat de bezoekregeling voor verpleeghuizen kan worden versoepeld als niemand in het verpleeghuis besmet is. Dit geldt gelukkig voor  alle locaties van Present. De al eerder ingezette ruimere bezoekregeling is naar wens verlopen. We merken dat het iedereen goed doet om weer contact te hebben met meerdere mensen, elkaar vaker te kunnen zien en ook buiten te kunnen wandelen.

Na goedkeuring door de Cliëntenraad, de Specialist Ouderengeneeskunde, de Verpleegkundige en Verzorgende Advies Raad en de Ondernemingsraad is besloten dat Present vanaf woensdag 1 juli de regels rondom het bezoek verder versoepelt. De deuren van de locaties gaan open waardoor u geen afspraak meer hoeft te maken om langs te komen.

Wel gelden de volgende voorwaarden voor het bezoek: 

  • Ontsmet uw handen bij binnenkomst van de locatie.
  • Bezoek is welkom als zij en hun huisgenoten geen klachten hebben die wijzen op corona (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid).
  • Het bezoek vindt plaats op het appartement of in het restaurant.
  • Bezoek is welkom als zij en hun huisgenoten niet wachten op de uitslag van een Corona-test.
  • Wij vragen het bezoek om zich bij binnenkomst op papier te registreren (in verband met mogelijk contactonderzoek).
  • Bezoek bewaart 1,5 meter afstand: tot hun naaste, andere bewoners en bezoekers en medewerkers. We stellen geen limiet aan het aantal bezoekers, maar vragen u wel de 1,5 meter te respecteren en daarom met een beperkt aantal mensen tegelijk te komen.
  • Indien u de afstand van 1,5 meter niet kunt aanhouden gebruikt u een mondkapje.
  • Personeel kan u vragen rekening te houden met de 1,5 meter afstand. Wij vragen hiervoor om uw begrip.

De druppel (sleutel) van familie en verwanten is vanaf 1 juli weer geactiveerd.

We zijn blij dat er steeds meer ruimte ontstaat voor ontmoeting. Natuurlijk blijven we scherp letten op ieders gezondheid. Als we onverhoopt te maken krijgen met een coronabesmetting, nemen we passende maatregelen en informeren we u hierover.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder