19 december 2020
± 2 min

Present Meesplein neemt weer nieuwe bewoners op

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft na onderzoek de aanwijzing voor Present Meesplein laten vervallen. De aanwijzing had betrekking op twee thema’s: deskundige zorgverlener en sturen op kwaliteit en veiligheid. De inspectie verplichtte Present Meesplein om de zorg binnen een maand te verbeteren en dit is gelukt. Present kan nu weer bewoners op de woonzorglocatie Meesplein opnemen.

Bestuurder van Present Janneke Louisa zegt hierover: "De afgelopen periode is er door de collega’s van Meesplein heel hard gewerkt en heel veel geleerd. Tijdens en na de COVID-uitbraak constateerde de inspectie dat Meesplein op vijf punten van het kwaliteitskader verpleeghuiszorg niet voldeed. Vorige week was de inspectie weer op Meesplein en constateerde dat het op al deze vijf punten op orde is. Daar zijn we erg blij mee. Bij deze spreek ik mijn dankbaarheid uit naar het team van Meesplein. Want wat hebben ze de afgelopen maanden hard gewerkt.”

Locatiemanager Barry Popma ziet ook dat zijn team een bijzondere prestatie heeft geleverd: “Na een turbulente periode waarin we het echt moeilijk hebben gehad door Corona hebben we ons weten te herpakken. We hebben met veel aandacht een verbeterplan gemaakt en uitgevoerd. We zijn er trots op dat we hebben kunnen laten zien dat wij de hoogwaardige en professionele zorg die onze bewoners en familie van ons gewend waren, ook nu weer kunnen geven aan onze bewoners. Want dat is waar we het voor doen; het bieden van een fijne en veilige leefomgeving aan de mensen die aan onze zorg en aandacht zijn toevertrouwd.”

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie Erik Meijer sluit zich aan bij Popma: “We kijken weer vooruit en zien als team uit naar de komst van nieuwe bewoners.”

Twee medewerkers van Present locatie Meesplein
Afbeelding: Eerst Verantwoordelijk Verzorgende Annelien de Keijzer – Pellikaan en Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie Erik Meijer zijn blij met de komst van nieuwe bewoners

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder