1 juni 2023
± 3 min

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

‘Present en Waardeburgh zijn al jaren goede buren,’ zegt Gijsbert Buijs, bestuurder a.i. van beide organisaties. ‘We herkennen veel van onze identiteit en onze visie op persoonsgerichte zorg in elkaar. Onze medewerkers zijn trots op hun werk en we kunnen rekenen op de betrokkenheid van vele vrijwilligers. We zien ook de grote uitdagingen in de ouderenzorg. De zorg wordt zwaarder en de krapte op de arbeidsmarkt neemt alleen maar toe. Samen gaan we die uitdagingen aan.’ 

Goede zorg voor morgen
In de komende maanden wordt toegewerkt naar één organisatie. Buijs: ‘Door onze krachten te bundelen, werken we aan meer stabiliteit, een stevige positie in de regio en maken we meer ruimte voor noodzakelijke vernieuwing. Gezamenlijk willen we wonen, welzijn en zorg bieden die nu en in de toekomst past bij de vraag van de ouder wordende mensen in de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Met alle medewerkers en vrijwilligers gaan we ervoor om onze huidige en nieuwe bewoners en cliënten in de wijk een zo mooi mogelijke oude dag te geven.’

Bekijk ook de video over de fusie van Present en Waardeburgh.

 

Terug naar overzicht

Meer nieuws

24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder
23
feb.

Present innoveert met medicatieveiligheid

Ouderenzorgorganisatie Present, heeft grote stappen gezet in het vergroten van de medicatieveiligheid. Als één van de eersten anticipeerden zij op twee grote knelpunten in de ouderenzorg: de dubbele controle bij risicovolle medicatie en het tussentijds aanpassen van de inhoud van de medicijnrol.

Lees verder