24 juni 2021
± 1 min

Mondkapjesplicht vervalt binnen Present huizen

Per zaterdag 26 juni vervalt de mondkapjesplicht in de Present huizen. Alleen als er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, draagt men wel een mondkapje. 

Ook zijn uitjes en zingen in groepsverband weer mogelijk. Er kan ook weer onbeperkt bezoek ontvangen worden, zolang het mogelijk is 1,5 meter afstand te bewaren. 

Welke regels blijven gelden?

  • Bezoek registreert zich bij binnenkomst. Mocht zich toch een besmetting voordoen dan maken we van deze gegevens gebruik ten behoeve van het bron- en contactonderzoek.
  • In openbare ruimtes blijven de basisregels zoals 1,5 meter afstand houden en het desinfecteren van de handen bij binnenkomst en vertrek. 
  • Op Kleinschalig wonen vindt bezoek plaats op het appartement en niet op de huiskamer. Dit vanwege het risico én vanwege welzijn van de bewoner en van de andere bewoners; In verband met de zomer kan het bezoek indien gewenst ook in de buitenruimte plaatsvinden.
Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder