20 oktober 2020
± 2 min

Meesplein start reguliere zorg op

De afgelopen weken zijn voor de bewoners van Meesplein, voor familie en de medewerkers zeer intens geweest. De uitbraak met COVID-19 was heftig. Gelukkig is het virus op de locatie Meesplein nu niet meer actief.

Bestuurder Janneke Louisa: "We zijn blij dat de normale zorg weer gegeven kan worden, maar leven vooral heel erg mee met iedereen die persoonlijk geraakt is door het virus. Wij zullen daar de komende periode uitgebreid bij stilstaan."

De afgelopen week is er hard gewerkt om de reguliere zorg weer op te kunnen starten. Stap voor stap zijn de verschillende ruimtes grondig schoongemaakt, en één voor één als Coronavrij bestempeld. Dit alles is in afstemming met de GGD en de Deskundige Infectiepreventie gedaan.

Dit betekent dat er nu weer hetzelfde wordt gewerkt als op de andere Present zorglocaties. Medewerkers en bezoekers dragen preventief een mondkapje, maar hoeven geen extra beschermende middelen te dragen.

Bezoekers hoeven ook niet meer digitaal een bezoek in te plannen. Zij kunnen op eigen initiatief op het appartement van hun naaste op bezoek komen. Zij registreren zich wel bij de voordeur.

Hof van Ammers

Op Present locatie Hof van Ammers is vorige week woensdag 14 oktober een bewoner positief getest. Hij/zij wordt verzorgd in isolatie. Bestuurder Janneke Louisa: "We hopen dat het snel beter gaat."

Een aantal bewoners is na contactonderzoek ook getest. Gelukkig zijn zij tot nu toe allemaal negatief getest. Zij blijven in quarantaine tot het risico op besmetting over is. 

Terug naar overzicht

Meer nieuws

29
sep.

Parels uit de muziektherapie: Hij kan niet praten hoor!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
26
mei

Parels uit de muziektherapie: En vooral jij!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
14
apr.

Bestuurder Janneke Louisa neemt afscheid van Present

Janneke Louisa neemt na vier jaar afscheid van zorgorganisatie Present.

Lees verder