12 oktober 2020
± 2 min

Meesplein: bewoners knappen op

Bestuurder Janneke Louisa is blij om te zien dat er bewoners op Meesplein opknappen: “De specialist ouderengeneeskunde ziet dat er weer meer beweging is en dat er weer praatjes worden gemaakt op de huiskamer. Maar we beseffen ons ook dat de situatie ieder moment kan wijzigen. Er zijn ook nog bewoners die nog niet zo goed eten of andere gezondheidsproblemen ervaren”.

Sinds de Corona uitbraak in september zijn zeven bewoners overleden op Meesplein. 

Testresultaten

Komende donderdag 15 oktober verwacht Present nieuwe testresultaten die meer inzicht geven in de verspreiding van het virus. 

Bezoekmogelijkheid

In de eerste Corona periode voor de zomer heeft Present Meesplein niet te maken gehad met het virus, maar sloot het wel de deuren voor bezoek. Bestuurder Janneke Louisa: “Toen waren we heel erg voor de maatregel om het verpleeghuis te sluiten. Maar met de kennis van nu, kiezen we ook bewust voor de kwaliteit van leven van onze bewoners en hun naasten. We laten daarom directe familie in beschermende kleding als bezoeker toe.” Bestuurder Janneke Louisa benadrukt het belang van de bezoekregeling: “Wij vinden dat het gaat om de mens in zijn geheel en de mensen die wonen op Meesplein zitten in hun laatste levensfase. Dan gaat het om het contact met je naaste en hoe is de kwaliteit van je leven. Daarom laten wij vanaf moment één, ondanks de grote Corona uitbraak die we doormaken, verwanten toe.

Over Meesplein 

Op Meesplein leven dementerende ouderen samen in een huiselijke setting. Er zijn drie  huiskamers, 1 algemene kamer voor activiteiten en iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder