6 oktober 2020
± 2 min

Huisregel mondkapjes-plicht bij Present

Present volgt het dringende advies van de regering wat betreft het dragen van mondkapjes.
Per woensdag 7 oktober as. geldt als huisregel dat het op alle locaties van Present verplicht is om een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes.

Soms zal het wat vreemd of onlogisch voelen om een mondkapje te dragen; toch willen we één duidelijk beleid communiceren. Daarom gelden voor iedereen dezelfde regels, voor familie en vrienden, medewerkers, vrijwilligers en externen. We doen dit om de bewoners en elkaar te beschermen.

Wat betekent dit:

  • Publieke ruimtes zijn de entree, de gangen, de huiskamers en het restaurant.
  • Bewoners hoeven in de publieke ruimtes geen mondkapje te dragen. Het is immers hun eigen huis. In geval van corona-gerelateerde klachten verzorgen wij hen in hun eigen appartement of kamer.
  • Voor familie, vrienden, onze medewerkers, de vrijwilligers en anderen die van buiten komen, is het verplicht om bij ons in de huizen een mondkapje te gebruiken in de publieke ruimtes.
  • Ieder dient zelf te voorzien in een eigen mondkapje.
  • In de thuiszorg gebruiken onze medewerkers al een mondkapje bij elk bezoek aan cliënten.

 Geef het even de tijd

De nieuwe regel zal voor iedereen even wennen zijn. En sommigen zullen de communicatie niet gelezen hebben. Geeft u de huisregel s.v.p. door. En spreek elkaar op een vriendelijke toon aan mocht u zien dat iemand geen mondkapje draagt.

Terug naar overzicht