7 oktober 2020
± 2 min

Hoog bezoek in Open Vensters

Bij de start van het landelijk initiatief 'Aandacht voor elkaar' brachten Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht Hans Oosters en burgemeester Sjors Fröhlich van gemeente Vijfheerenlanden gistermiddag een bezoek aan Open Vensters.

Zij vroegen bewoners en medewerkers over hoe het nu met hen gaat, maar ook hoe zij het afgelopen half jaar hebben beleefd, en hoe zij de toekomst tegemoet zien.
Uiteraard werd er ook stil gestaan bij de huidige situatie op locatie Meesplein.

Veel ervaringen over de eerste Corona-golf passeerden de revue, zoals de eenzaamheid, hoe moeilijk familie het had tijdens de lockdown, de hoge werkdruk, het wegvallen van vrijwilligers, en de onrust bij bewoners met dementie.

Geroemd werd het begrip van de bewoners en familie, de warmte en creativiteit van de medewerkers en de onderlinge samenwerking. De heren Oosters en Fröhlich spraken hun medeleven en waardering uit naar alle aanwezigen, die op hun beurt het bezoek erg hebben gewaardeerd.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder
23
feb.

Present innoveert met medicatieveiligheid

Ouderenzorgorganisatie Present, heeft grote stappen gezet in het vergroten van de medicatieveiligheid. Als één van de eersten anticipeerden zij op twee grote knelpunten in de ouderenzorg: de dubbele controle bij risicovolle medicatie en het tussentijds aanpassen van de inhoud van de medicijnrol.

Lees verder