14 januari 2021
± 2 min

Hof van Ammers scoort een 8,8 voor veilig voedsel

In de eerste week van 2021 kwam Veiligvoedsel.nl langs op locatie Hof van Ammers om de voedselveiligheid te testen. Locatie Hof van Ammers scoorde maar liefst een 8,8. Wat een prachtig resultaat om trots op te zijn!

Afbeelding: bij een mooie prestatie hoort natuurlijk gebak!

Waarom is er een Audit Veiligvoedsel?

Het is verplicht om een jaarlijkse controle uit te voeren. Present laat dit uitvoeren door Veiligvoedsel. Zij beoordelen alle ruimtes, inspecteren de handboeken en registraties en verwerken dat in rapportages met foto’s. In een rapportage zijn positieve-, negatieve- en verbeterpunten opgenomen waar wij weer mee aan de slag kunnen. Op een schaal van 0-10 wordt een cijfer gegeven.

De audit wordt uitgevoerd aan de hand van het voedselveiligheidssysteem HACCP.

Wat is HACCP?

Overal waar gewerkt wordt met eten, is het belangrijk dat voedselveiligheid gewaarborgd wordt. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten mogelijke risico’s beschrijven in een voedselveiligheidssysteem. HACCP is een voorbeeld van een voedselveiligheidssysteem en staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. HACCP valt onder de Europese wetgeving, alle voedselverwerkers zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder
23
feb.

Present innoveert met medicatieveiligheid

Ouderenzorgorganisatie Present, heeft grote stappen gezet in het vergroten van de medicatieveiligheid. Als één van de eersten anticipeerden zij op twee grote knelpunten in de ouderenzorg: de dubbele controle bij risicovolle medicatie en het tussentijds aanpassen van de inhoud van de medicijnrol.

Lees verder