29 juli 2020
± 2 min

Feestelijke onthulling van Quilt 'Hof van Ammers'

Op Hof van Ammers is op feestelijke wijze de Quilt 'Hof van Ammers' gepresenteerd. Regiomanager Willie Stigter en teammanager Amber Schuurman hadden de eer het doek te onthullen voor bewoners en geïnteresseerden. De Quilt is gemaakt door kunstenares Rieteke Hoogendoorn; ze brengt het landschap van Groot-Ammers in beeld en verwijst met het doek naar de Protestants-christelijke identiteit van het huis. 

Rieteke Hoogendoorn vertelt in een toespraak aan de belangstellenden hoe je de Quilt kunt interpreteren. De quilt verwijst naar het huis 'Hof van Ammers'. Maar het verwijst ook naar de 'Hof van Eden' waar het aardse leven begon en naar de toekomst, de 'Hof van vrede', waar het eeuwige leven begint. 

Verder vetelt ze: "de lek, de Boezem, de kerk, een molen en ooievaars. Middenin het dorp staat het woonzorgcentrum 'Hof van Ammers'. Een plek waar ouderen kunnen wonen en met liefde en zorg worden omringd. Het woord 'hof' heeft verschillende betekenissen zoals een omheinde tuin/ In het midden van de quilt staan de contouren van het huis 'Hof van Ammers', uitgebeeld in de kleuren van het huis. Rood en grijs. De omheining van de hof staat symbool voor zorg en veiligheid die de medewerkers willen bieden aan de bewoners. "

Initiatief

De Quilt is er gekomen op initiatief van de identiteitscommissie en cliëntenraad. Dank voor dit mooie initiatief.  

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder