29 juli 2020
± 2 min

Feestelijke onthulling van Quilt 'Hof van Ammers'

Op Hof van Ammers is op feestelijke wijze de Quilt 'Hof van Ammers' gepresenteerd. Regiomanager Willie Stigter en teammanager Amber Schuurman hadden de eer het doek te onthullen voor bewoners en geïnteresseerden. De Quilt is gemaakt door kunstenares Rieteke Hoogendoorn; ze brengt het landschap van Groot-Ammers in beeld en verwijst met het doek naar de Protestants-christelijke identiteit van het huis. 

Rieteke Hoogendoorn vertelt in een toespraak aan de belangstellenden hoe je de Quilt kunt interpreteren. De quilt verwijst naar het huis 'Hof van Ammers'. Maar het verwijst ook naar de 'Hof van Eden' waar het aardse leven begon en naar de toekomst, de 'Hof van vrede', waar het eeuwige leven begint. 

Verder vetelt ze: "de lek, de Boezem, de kerk, een molen en ooievaars. Middenin het dorp staat het woonzorgcentrum 'Hof van Ammers'. Een plek waar ouderen kunnen wonen en met liefde en zorg worden omringd. Het woord 'hof' heeft verschillende betekenissen zoals een omheinde tuin/ In het midden van de quilt staan de contouren van het huis 'Hof van Ammers', uitgebeeld in de kleuren van het huis. Rood en grijs. De omheining van de hof staat symbool voor zorg en veiligheid die de medewerkers willen bieden aan de bewoners. "

Initiatief

De Quilt is er gekomen op initiatief van de identiteitscommissie en cliëntenraad. Dank voor dit mooie initiatief.  

Terug naar overzicht

Meer nieuws

29
sep.

Parels uit de muziektherapie: Hij kan niet praten hoor!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
26
mei

Parels uit de muziektherapie: En vooral jij!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
14
apr.

Bestuurder Janneke Louisa neemt afscheid van Present

Janneke Louisa neemt na vier jaar afscheid van zorgorganisatie Present.

Lees verder