22 april 2020
± 3 min

Extra bezoekmogelijkheid

Update 22 april 16:16

In deze update geven we u meer informatie over de situatie die is ontstaan nu het kabinet heeft aangegeven de Corona maatregelen tot 10 mei te handhaven.

Extra bezoekmogelijkheid

Op de locaties Emma, Graafzicht, Hof van Ammers, Meesplein en Open Vensters realiseren we een mogelijkheid om op bezoek te kunnen komen. Op gepaste 1,5 meter afstand richten we een plek in waar u elkaar privé kunt ontmoeten. We hebben ervoor gezorgd dat de bezoeker niet naar binnen hoeft of op afstand blijft via plexiglas. 

We bieden deze mogelijkheid alleen aan voor bewoners als het zorgteam een bezoek verstandig vindt. Een bezoek zou in sommige gevallen namelijk ook tot extra onrust kunnen leiden. Uiteraard doen we dit altijd in overleg met u. Per locatie ziet de bezoekregeling er als volgt uit.

Emma

Bezoekmogelijkheid is er per direct.

U plant zelf een afspraak in met welzijn.emma@presentvooru.nl

Graafzicht

Bezoekmogelijkheid is er vanaf 27 april.

U plant zelf een afspraak in met welzijn.gz@presentvooru.nl

Hof van Ammers

Bezoekmogelijkheid is er vanaf 1 mei.

U plant zelf een afspraak in met welzijn.hva@presentvooru.nl

Meesplein

Bezoekmogelijkheid is er vanaf 1 mei.

U plant zelf een afspraak in tijdens het wekelijkse belmoment met de zorg.

Open Vensters

Bezoekmogelijkheid is er vanaf 27 april.

U plant zelf een afspraak in tijdens het wekelijkse belmoment met de zorg.

Communicatie   

We blijven ook op andere manieren met u in contact. Het verzorgend personeel neemt op gezette tijden contact op met de eerste contactpersoon om te vertellen hoe het met meneer of mevrouw gaat. Wij vragen u om hierin het belschema van de zorg te volgen, zodat zij op de andere momenten zorg kunnen geven. Als er dringende zaken zijn, zal de zorg zelf contact met u opnemen.

Er zijn gelukkig nog meer mogelijkheden om contact te houden. En wij zullen er alles aan doen om u hierin te ondersteunen:

  • U kunt ons algemene nummer 088 40 80 000 bereiken tussen maandag en vrijdag van 09:00-17:00.
  • U zou een persoonlijke video of foto’s kunnen delen. Als u deze met communicatie@presentvooru.nl deelt via het programma Wetransfer kunnen wij deze aan meneer of mevrouw laten zien.
  • U zou een afspraak kunnen maken om via Whatsapp te videobellen.
  • Stuur een leuk kaartje of misschien een bloemetje?

Bevrijdingsdag en Koningsdag

Er zijn praktische zaken die u als familie of naaste normaliter regelt. Denk aan de was, boodschappen en post. Onze medewerkers staan daarom voor u klaar op maandag tot en met zaterdag op de volgende tijden:

  • 13:00-15:00

Ook op Bevrijdingsdag en Koningsdag kunt u op deze tijden langskomen.

Testbeleid

Om de gezondheid van onze bewoners te beschermen, volgen we de RIVM-richtlijnen in de zorgverlening. Als er sprake is van een Coronabesmetting wordt de bewoner in isolatie verzorgd. Dit betekent dat hij/zij het appartement niet mag verlaten en dat zorgmedewerkers beschermende middelen dragen tijdens het geven van de zorg. We passen dezelfde werkwijze toe als er een verdenking is van een Coronabesmetting.

Zowel bewoners als medewerkers worden door de GGD getest als men Corona gerelateerde klachten heeft. Bewoners worden tot de uitslag van de test bekend is in isolatie verzorgd en medewerkers blijven thuis vanaf het moment dat zij klachten hebben. Bij een positieve test, en er dus sprake is van een besmetting, blijven medewerkers thuis totdat ze hersteld zijn. Een medewerker mag pas weer aan het werk als de hertest negatief is, dit betekent dat hij/zij virusvrij is. 

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder