12 november 2020
± 2 min

Bewoners Graafzicht blij met looplussen in kern Bleskensgraaf

Op donderdag 29 oktober opende wethouder Lizanne Lanser drie looplussen in Bleskensgraaf: “Een prachtig initiatief: wandelen bevordert de gezondheid”.

De looplussen zijn uitgezet, met start en finish bij woonzorgcentrum Graafzicht, zodat bewoners en geïnteresseerden een mooie wandeling door en om het dorp Bleskensgraaf kunnen maken. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de zorginstellingen in de kern van Bleskensgraaf.

Bij de hoofdingang van Graafzicht kwamen afgelopen donderdag de wandelaars bijeen. Twee ouderen van Graafzicht; twee medewerkers van de huisartsenpost; Lizanne Lanser, wethouder van gemeente Molenlanden, portefeuille sociaal domein en Egbert Hamerpagt, voorzitter cliëntenraad Graafzicht. Hoewel de regen met bakken uit de lucht viel, waren de aanwezigen verheugd met de opening van de routes. De wandeling werd wel nog even uitgesteld.

De initiatiefnemers Dick Kruijthoff (huisarts) en Egbert Hamerpagt (Cliëntenraad Graafzicht) hebben met ondersteuning van de gemeente het plan looplussen gemaakt. De looplussen zijn getest door twee deelnemers die rolstoelafhankelijk zijn. Zij hebben kennis ingebracht van Zedje (gehandicaptenplatform Molenlanden) en informatie van het VN-verdrag handicap.

De looplussen zijn een gezamenlijk initiatief van de partijen ASVZ (centrum voor gehandicaptenzorg), Gezondheidscentrum Symbiose (huisartsenpost), Philadelphia (zorg voor beperkingen), Present Graafzicht (ouderenzorg), de gemeente Molenlanden en GIGA (mensen die oprecht inwoners in beweging willen brengen).

Terug naar overzicht

Meer nieuws

29
sep.

Parels uit de muziektherapie: Hij kan niet praten hoor!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
26
mei

Parels uit de muziektherapie: En vooral jij!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
14
apr.

Bestuurder Janneke Louisa neemt afscheid van Present

Janneke Louisa neemt na vier jaar afscheid van zorgorganisatie Present.

Lees verder