12 november 2020
± 2 min

Bewoners Graafzicht blij met looplussen in kern Bleskensgraaf

Op donderdag 29 oktober opende wethouder Lizanne Lanser drie looplussen in Bleskensgraaf: “Een prachtig initiatief: wandelen bevordert de gezondheid”.

De looplussen zijn uitgezet, met start en finish bij woonzorgcentrum Graafzicht, zodat bewoners en geïnteresseerden een mooie wandeling door en om het dorp Bleskensgraaf kunnen maken. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de zorginstellingen in de kern van Bleskensgraaf.

Bij de hoofdingang van Graafzicht kwamen afgelopen donderdag de wandelaars bijeen. Twee ouderen van Graafzicht; twee medewerkers van de huisartsenpost; Lizanne Lanser, wethouder van gemeente Molenlanden, portefeuille sociaal domein en Egbert Hamerpagt, voorzitter cliëntenraad Graafzicht. Hoewel de regen met bakken uit de lucht viel, waren de aanwezigen verheugd met de opening van de routes. De wandeling werd wel nog even uitgesteld.

De initiatiefnemers Dick Kruijthoff (huisarts) en Egbert Hamerpagt (Cliëntenraad Graafzicht) hebben met ondersteuning van de gemeente het plan looplussen gemaakt. De looplussen zijn getest door twee deelnemers die rolstoelafhankelijk zijn. Zij hebben kennis ingebracht van Zedje (gehandicaptenplatform Molenlanden) en informatie van het VN-verdrag handicap.

De looplussen zijn een gezamenlijk initiatief van de partijen ASVZ (centrum voor gehandicaptenzorg), Gezondheidscentrum Symbiose (huisartsenpost), Philadelphia (zorg voor beperkingen), Present Graafzicht (ouderenzorg), de gemeente Molenlanden en GIGA (mensen die oprecht inwoners in beweging willen brengen).

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder