10 september 2020
± 2 min

Beleeftuin voor de bewoners van Open vensters

Begin september is woonzorgcentrum Open Vensters begonnen met het aanleggen van een beleeftuin. De tuin is speciaal ingericht voor mensen met dementie: brede en vlakke paden, hoge plantenbakken, veel groen, kleur en mooie zitplekjes. Echt een plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. De aanleg is in een stroomversnelling gekomen door een gift van €36.000 namens een anonieme weldoener.  Andere sponsoren zijn Stichting Vrienden van Open Vensters, Stichting Kringloop Ameide, Kringloop Graafstroom, Oranjefonds en andere anonieme gulle gevers. Het is de bedoeling dat de tuin eind 2020 gereed is.

Zorgorganisatie Present, waar Open Vensters onder valt, staat garant voor het restant bedrag zodat men kan starten met de aanleg. Ondertussen organiseert team Welzijn verschillende sponsoracties om nog meer financiering binnen te halen. Henrieke Daniels (beweegcoach Zederik in Beweging), als projectleider nauw verbonden aan de beleeftuin, hoopt dat er nog meer mensen zijn die de aanleg  financieel een warm hart toe dragen. “Onze droom is een tuin met een pad rondom alle afdelingen Kleinschalig Wonen, zodat bewoners vrij kunnen bewegen en kunnen genieten van het buitenzijn”.

“En we zoeken nog groene vingers” lacht Henrieke. “We zoeken nog mensen die ons zo nu en dan willen helpen in de tuin. Of vrijwilligers die samen met meneer of mevrouw de tuin willen bezoeken.”

Wilt u meer weten over of bijdragen aan de beleeftuin neemt u dan contact op met welzijn.ov@presentvooru.nl of 088 40 80 087.

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder