2 december 2020
± 2 min

Afdelingen Kleinschalig wonen Emma en Open Vensters weer open

Emma

Begin november testten zeven bewoners op de afdeling Kleinschalig wonen van Emma positief op COVID-19. De afdeling ging toen meteen in isolatie. Inmiddels is het concrete infectiegevaar geweken en heeft de afdeling de reguliere zorg weer opgestart.

Op de afdeling zijn de afgelopen weken drie bewoners overleden die eerder positief testten op COVID-19. Anneke den Besten (teammanager Emma): "Het waren hele gekke weken en maanden; voor iedereen. Eerst de grote Corona-uitbraak op Meesplein en daarna de besmettingen op Emma. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de overleden bewoners."

Open Vensters

Eind oktober waren er positieve besmettingen op de afdeling Kleinschalig wonen van Open Vensters. Daardoor werkten de afdeling enkele weken met extra beschermende maatregelen. Later testten nog meer bewoners positief. Inmiddels is het infectiegevaar geweken en zijn er geen extra maatregelen meer op de afdelingen.

Er zijn de afgelopen weken drie bewoners overleden die positief getest zijn geweest. Teammanager Erwin Rijnders: "We leven mee met de familie en nabestaanden. Het waren pittige weken voor bewoners, familie en het personeel. Er stond veel druk op de roosters en het was zwaar werken met de extra beschermende middelen. We moeten waakzaam blijven en voorbereid zijn op vergelijkbare situaties."

Terug naar overzicht

Meer nieuws

29
sep.

Parels uit de muziektherapie: Hij kan niet praten hoor!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
26
mei

Parels uit de muziektherapie: En vooral jij!

Muziektherapeut Alice Gort-Switynk vertelt over haar ervaringen met muziektherapie in de zorg.

Lees verder
14
apr.

Bestuurder Janneke Louisa neemt afscheid van Present

Janneke Louisa neemt na vier jaar afscheid van zorgorganisatie Present.

Lees verder