2 december 2020
± 2 min

Afdelingen Kleinschalig wonen Emma en Open Vensters weer open

Emma

Begin november testten zeven bewoners op de afdeling Kleinschalig wonen van Emma positief op COVID-19. De afdeling ging toen meteen in isolatie. Inmiddels is het concrete infectiegevaar geweken en heeft de afdeling de reguliere zorg weer opgestart.

Op de afdeling zijn de afgelopen weken drie bewoners overleden die eerder positief testten op COVID-19. Anneke den Besten (teammanager Emma): "Het waren hele gekke weken en maanden; voor iedereen. Eerst de grote Corona-uitbraak op Meesplein en daarna de besmettingen op Emma. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de overleden bewoners."

Open Vensters

Eind oktober waren er positieve besmettingen op de afdeling Kleinschalig wonen van Open Vensters. Daardoor werkten de afdeling enkele weken met extra beschermende maatregelen. Later testten nog meer bewoners positief. Inmiddels is het infectiegevaar geweken en zijn er geen extra maatregelen meer op de afdelingen.

Er zijn de afgelopen weken drie bewoners overleden die positief getest zijn geweest. Teammanager Erwin Rijnders: "We leven mee met de familie en nabestaanden. Het waren pittige weken voor bewoners, familie en het personeel. Er stond veel druk op de roosters en het was zwaar werken met de extra beschermende middelen. We moeten waakzaam blijven en voorbereid zijn op vergelijkbare situaties."

Terug naar overzicht

Meer nieuws

24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder
23
feb.

Present innoveert met medicatieveiligheid

Ouderenzorgorganisatie Present, heeft grote stappen gezet in het vergroten van de medicatieveiligheid. Als één van de eersten anticipeerden zij op twee grote knelpunten in de ouderenzorg: de dubbele controle bij risicovolle medicatie en het tussentijds aanpassen van de inhoud van de medicijnrol.

Lees verder