23 september 2020
± 2 min

Aantal vastgestelde besmettingen op Meesplein

Er zijn in een test onder bewoners en personeel 40 besmettingen vastgesteld op ouderenzorglocatie Present Meesplein in Leerdam. In totaal zijn 20 bewoners en 20 medewerkers positief bevonden.  De test werd afgenomen in een zogeheten teststraat op locatie Meesplein op maandag 21 september. Op Meesplein wonen 24 bewoners met het ziektebeeld dementie.

Bij een vorige grootschalige test op dinsdag 15 september bleken in totaal 25 bewoners en medewerkers positief.

Incubatietijd   

De incubatietijd van het coronavirus ligt tussen de 2 en 14 dagen en iemand die besmet is vertoont vaak pas na enkele dagen klachten. Vanaf het moment van besmetting heeft het virus tijd nodig om zich te vermenigvuldigen om ook aangetoond te worden met een test.

Dit betekent dat er bij het moment van testen sprake is van 3 situaties:

  1. Iemand is positief getest en heeft corona (met of zonder klachten)
  2. Iemand is negatief getest en heeft geen corona
  3. Iemand is negatief getest en heeft wel corona, maar het virus is nog niet genoeg vermenigvuldigd om al positief te testen

Present blijft haar bewoners en medewerkers periodiek testen.

Bezoekmogelijkheid

Er is een mogelijkheid voor familie om op bezoek te komen bij hun naaste. De familie draagt bij het bezoek persoonsbeschermende middelen zoals een mondmasker, schort, handschoenen en spatbril.

Voor meer informatie:

Present:              Koen Wemmenhove, PR & Communicatie

E: communicatie@presentvooru.nl

T: 06-13 11 60 80             

W: www.presentvooru.nl

Terug naar overzicht

Meer nieuws

1
jun.

Present en Waardeburgh gaan samen de toekomst tegemoet

Op donderdag 1 juni zijn zorgorganisaties Present en Waardeburgh bestuurlijk gefuseerd. Dit betekent dat Present en Waardeburgh vanaf deze datum één raad van toezicht, één raad van bestuur en één managementteam hebben.

Lees verder
24
mrt.

Musical 'Sound of Welzijn' groot succes

Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present EmmaEen musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. 

Lees verder
15
mrt.

Present gaat persoonsgericht met musical Sound of Welzijn

Persoonsgericht werken is hét item binnen Present, gericht zijn op het welbevinden van de bewoner is een taak van elke medewerker van Present. We willen de bewoner met zijn sociale kring echt centraal stellen. Iedereen wil “de mens” zien in de bewoner, de vraag achter de vraag horen en daarnaar handelen.

Lees verder