Present beweegweek

Komt u ook in beweging?

Present beweegweek

Van maandag 20 t/m vrijdag 24 september 2021 wordt de Present Beweegweek georganiseerd. Tijdens deze week worden er allerlei beweegactiviteiten georganiseerd waar u aan mee kunt doen. Deze activiteiten zijn voor iedereen geschikt en u kunt op uw eigen tempo meedoen.  

Vanuit uw stoel op grote fitnessballen drummen of van uw buurman of buurvrouw winnen met de rollatorrace? Deze week kan het allemaal, door mee te doen met de activiteiten.

Bewegen is goed voor iedereen, voor jong en oud! Door te blijven bewegen blijven uw gewrichten soepel en behoudt u zoveel mogelijk spierkracht om allerlei dingen zelfstandig te blijven uitvoeren. Bewegen is niet alleen met de activiteiten mee doen, maar ook een stukje wandelen, de deur openen voor uw bezoek, koffie inschenken of een boodschapje doen.

Bewoners van de Present huizen ontvangen van ons een stempelkaart waar alle activiteiten op staan. Als u mee doet aan een activiteit kunt u deze activiteit door één van de beweegcoaches of welzijnsmedewerkers af laten strepen. Als u 4 van de 6 activiteiten heeft mee gedaan, kunt u op vrijdag de stempelkaart inleveren en ontvangt u van ons een gezonde traktatie!

"Bewegen geeft gezondheidswinst, zowel fysiek als mentaal en heeft juist bij ouderen het meeste effect."

Lianne de Wit - Oosterom, Beweegcoach

Wat is er tijdens de beweegweek te doen?

Gezamenlijke opening

Om de beweegweek te openen, is er op iedere locatie een gezamenlijke opening. Tijdens de opening staat verbinding en beweging centraal. Medewerkers en bewoners ontmoeten elkaar tijdens de beweegactiviteit. Bewegen is zoveel meer dan goed voor onze spierkracht en gezondheid. Het zorgt voor sociale contacten, verbinding en ontmoeting.

Geef jij samen met de Beweegcoaches het startsein voor een week vol beweging? En misschien is mascotte PIP ook wel aanwezig?

Programma beweegweek Present

Op de locaties is er een beweegprogramma voor u samengesteld. Download het programma voor Emma, Graafzicht, Hof van Ammers of Open Vensters.

Drumbledance

Wat is drumbledance? Een vrolijke en actieve workshop op muziek. Drummen op grote fitnessballen waar u zittend of staand aan kunt deelnemen. Tijdens het drummen bent u lekker in beweging, het is goed voor de motoriek en conditie en er is een vrolijk muziekje bij. Natuurlijk staat er na afloop een drankje voor u klaar om even bij te komen. 

  • een bewoonster en een kleinkind hebben samen de een bal vast

Sportdemonstratie

Door een lokale vereniging wordt een demonstratie gegeven van de sport die zij beoefenen. Misschien komen er wel oude herinneringen bij u naar boven van de voetbalclub of van de danspassen die de leerlingen van de dansschool uitvoeren? Bij deze activiteit kunt u natuurlijk ook zelf in beweging komen en mee doen met de demonstratie. 

Rollatorrace

Een activiteit waarbij bewoners zelfstandig een korte route lopen of met de rolstoel gereden worden. Het is de bedoeling zo snel mogelijk deze route af te leggen. Gezelligheid en bewegen staan centraal. Lukt het om meer rondjes dan de buurman of buurvrouw te lopen? Wie gaat er het snelst en weet als eerste de finish te halen? 

Een vraag? Wij horen het graag!

Contactpagina

Wij vertellen graag mooie Present verhalen via de nieuwsbrief!

Inschrijven